Hírek

Majálist szerveztek az Emlékmű-dombon május elsején, színes programokkal

2024. május 02., 14:12

Majálist szerveztek az Emlékmű-dombon május elsején, színes programokkal. A retro- és tuning autós felvonulás mellett koncertek, bábszínház, gasztroudvar és körhinták színesítették a kínálatot. A civil egyesületeket főzőversenyekre hívták.

Majálist szerveztek az Emlékmű-dombon május elsején, színes programokkal

Reggeltől estig tartó programokkal kedveskedett az önkormányzat, az Éljen Szombathely és a Derkovits Városrészért Egyesület a városlakóknak május elsején.

Tóth Kálmán - önkormányzati képviselő

Ez a helyszín itt az Emlékmű Domb, jól bevált, mert sok olyan kísérőprogramot is meg tudunk szervezni, ami alkalmas arra, hogy a közösségeket összehozza. Idén készültünk egy örömfőzéssel, amire a város összes civil egyesületét meghívtuk és 9 csapat itt szorgoskodik mögöttünk.

Az örömfőzésen minden érintett egyesület saját recept alapján dolgozott. A gulyásleves mellett pörkölt és cigánylecsó is rotyogott a bográcsokban.

Prisznyák Benjamin - elnök, Derkovits Városrészért Egyesület

Főzni álltunk neki, de igazából eszközök lévén egy kicsit nehezen tudtunk nekiindulni. Lecsónak indult, most pörköltnél tart jelenleg és ahogy lehet látni Dia keveri is már, puhul a hús, reméljük jó lesz.

A legkisebbeket Frédi interaktív bábszínháza szórakoztatta, az ilyenkor megszokott körhinták, céllövöldék és ugrálóvárak előtt hosszú sorok kígyóztak. A gasztroudvaron a különböző sültek mellett a rétes, a lángos és a kürtőskalács volt a sláger. Idén a városi diákönkormányzat különleges kezdeményezéssel csatlakozott a majálishoz.

Porpáczy Marcell - diák alpolgármester

Mi, az Ifjúság fájával készültünk, hiszen a célunk, hogy a diákokat a zöldebb jövőre neveljük és hogy ültessünk fákat, szedjünk szemetet és ez a program tervünkben benne is volt a faültetés, s erre akarjuk a diákokat buzdítani.

Óriási érdeklődés kísérte az első ízben megszervezett tuning- és veteránautó felvonulást. A karaván egy nagy kört tett a belvárosban majd az Emlékmű parkolójában bárki szemügyre vehette a ritkaságokat. Többen hosszú évek óta gondosan karbantartják autóikat, és már a legifjabb korosztályban is akadnak lelkes követők.

Sinka Zsolt - autótulajdonos

Apukámnak volt egy veterán motorja és sokat jártunk találkozókra, s ott megtetszett a veteránozás. Volt előtte már több veterán, de akartam még egy Ladát, mert az olyan klasszikus és vagy kombi 1200 vagy 1500-öst kerestem, csak ezeket.

A késő délutáni órákban a húrok közé csapott a Negyed 4 zenekar, majd a Tom Kondor”Moonshine. A majális második felvonása péntektől vasárnapig tart. Táncbemutatók, futóverseny, könnyűzenei koncertek és anyák napi sportos délelőtt is színesíti a hétvégi programot.