Hírek

Népes mezőnnyel bonyolították le a Vas Megyei Asztalitenisz Bajnokságot

2024. május 03., 14:11

Népes mezőnnyel bonyolították le hétvégén a Vas Megyei Asztalitenisz Bajnokságot. Az amatőr versenyzők mellett az igazolt sportolók is megmérkőztek egymással egyéniben és párosban. A SZAK-Sportiskola versenyzői több kategóriában is aranyérmet szereztek.

Népes mezőnnyel bonyolították le a Vas Megyei Asztalitenisz Bajnokságot

Egész nap át pattogott a kaucsuklabda a szombathelyi asztalitenisz csarnokban. Itt rendezték meg vasárnap a hagyományos Vas Megye Bajnokságot a régió legjobb igazolt versenyzőinek részvételével. A házigazda Szombathelyi Asztalitenisz Kör mellett a Celldömölk utánpótlás és felnőtt sportolói vettek részt. Bár néhány éve kisebb visszaesést tapasztaltak a szervezők a résztvevői létszámban, a színvonal azóta töretlenül emelkedik.

Szarka Tibor - elnök, SZAK-Sportiskola

Mennyiségben nincs, de minőségben sokkal magasabb a színvonal, mint annak idején volt. NB I-es, extraligás játékosok is előfordulnak, tehát azért az Én gyerekkoromban nem ilyen volt a dolog. Ez a két klub azért rendelkezik nagyon erős játékosokkal és azért törekedtünk arra, hogy mind a két klubból eljöjjön minden olyan versenyző, aki szeret egy kicsit is pingpongozni, csak maximum az aki nagyon nem ér rá, de mivel szép díjakat tűztünk ki ezért el is jött illetve rábeszéltük őket.

Nemenként és korosztályonként külön kategóriákban állhattak asztalhoz a versenyzők. A három nyert játszmáig tartó mérkőzések kiegyenlített csatát hoztak. Érdekesség, hogy a hölgyek az urak mezőnyében is bizonyíthattak. Idén az amatőrök is ütőt ragadtak. Kategóriánként a legjobb három versenyzőt jutalmazták a szervezők éremmel, oklevéllel és serleggel. Az igazolt versenyzők mezőnyében tarolt a SZAK-Sportiskola. Női egyéniben Baranyai Júlia , a férfiaknál Poór Balázs diadalmaskodott, de női párosban is szombathelyi aranyéremmel zárult a bajnokság.

Az 1, 2, 3 számú kép csatolva mailban a szombathelyitv gmail fiókjában!