Hírek

12 ország, 250 versenyzője érkezik a 22. Goju Kupa nemzetközi karate versenyre

2024. október 18., 16:30

12 ország, 250 versenyzője érkezik a 22. Goju Kupa nemzetközi karate versenyre. A szombathelyi Leo Karate-do SE vasárnapi rendezvényének ezúttal is a Schaeffler Aréna Savaria ad otthon. A legkisebbektől a felnőttekig valamennyi kategóriában és korosztályban győzteseket hirdetnek.

12 ország, 250 versenyzője érkezik a 22. Goju Kupa nemzetközi karate versenyre

Nagy várakozással tekinthet a Leo Karate-do Sportegyesület a hétvégi saját rendezésű erőfelmérőre, a Goju Kupára. A sportág egyik kiemelt nemzetközi viadalára övvizsgákkal és nyári versenyekkel alapoztak Gál Róbert tanítványai - Lengyelországból és Romániából is több dobogós valamint pontszerző helyekkel tértek haza.

Polyák Dorka - versenyző, Leo Karate-do SE
- Most diákolimpiára szeretnék kijutni meg a közelgő Goju-kupára szeretnék egy jó eredményt elérni.

A nemzetközi erőpróbák között is kiemelkedőnek számító Goju Kupát 22. alkalommal rendezik meg. Ezúttal is népes mezőnyt várnak a szervezők a Schaeffler Aréna Savariába. A COVID időszak után szigorúbb előírásoknak kell megfelelni, de így is több kontinensről érkeznek versenyzők. Az előzetes nevezések alapján 250 karatéka áll tatamira.

Gál Róbert - elnök, vezetőedző, Leo Karate-do SE
- Ilyen 12-15 országot váruk, nem tudom, hogyan lesz, mert tavaly is többen jelentkeztek be, több ország versenyzői, csak nem kaptak mindenhonnan vízumot, úgyhogy azért mondom, hogy ilyen óvatosan 12-15 országra számítunk.

A nyílt nemzetközi versenyen gyermek, ifjúsági, kadet, junior és felnőtt korosztályban hirdetnek győzteseket. A házigazda egyesület mindegyikben indít versenyzőt egyéniben, csapatban, katában és kumitében is. Gál Róbert vezetőedző bízik az eredményes szereplésben. A Goju Kupát október 20-án, vasárnap rendezik,reggel 8 órától kezdve több, mint 500 mérkőzést tekinthet meg a közönség.