Hírek

A 13 téma között ezek is láthatóak képeslapokon a Berzsenyi Dániel Könyvtár földszintjén

2024. július 18., 20:59

Frankfurt régen és ma, rajzfilmek, épületek, a csipke – a 13 téma között ezek is láthatóak képeslapokon a Berzsenyi Dániel Könyvtár földszintjén. A képeslevelezőlap-gyűjtők országos találkozója könyvbemutatóra is alkalom volt a hétvégén.

A 13 téma között ezek is láthatóak képeslapokon a Berzsenyi Dániel Könyvtár földszintjén

Lendváról, Nagyatádról, Kecskemétről, Budapestről és természetesen helyből is érkeztek kiállítók az országos tárlatra a Berzsenyi könyvtárba.

Lovass Tibor – elnök, Helyi Televíziók Országos Egyesülete; Savaria Filmakadémia Egyesület
“Jó volt ezeket az emlékeket nézegetni, jó volt találkozni emberekkel, hogy miért? Mert beindult a cserebere-akció. Neked milyen képeslapjaid vannak, kivel mit tudok elcserélni, találkoztak, közösségbe jártak az emberek, mint ahogy most is itt vannak egy nagy országos közösségben.”

Az idei szombathelyi összejövetelen közel 50 gyűjtő találkozott és 13-an állítottak ki szerte az országból számos téma mentén.

Papp Miklós képeslapgyűjtő, Kispest
“Kereket között a világ címmel kifejezetten olyan városképes keretes lapokat állítottam ki, ahol a világ különböző tájaira kalauzolnak el minket a lapok.”

A képeslapgyűjtők egyesülete 62 regisztrált tagot számol, de sok az egyesülethez nem csatlakozott gyűjtő.

Kőszegfalviné Pajor Klára – elnök, Képeslevelezőlap-gyűjtők Egyesülete
“Ha azt vesszük, a második legnagyobb gyűjtési terület. Az első a bélyeg, a második a képeslap, és akkor úgy jönnek a többi gyűjtési területek.”

A már hatalmas gyűjteménnyel büszkélkedő gyűjtők mellett fiatalabbak számára is érdekesek a képeslapok.

Kiss Attila – képeslapgyűjtő, Szombathely
“Gyűjtés úgy kezdődik, hogy megtetszik egy képeslap, látja, utánanéz, információt szerez róla. Azért is jó ez az összejövetel, hogy itt megint a tapasztalatokat át tudjuk adni.”

A gyűjtemények egy különleges kiadvánnyal bővülhettek az idei találkozón, ahol bemutatták A Képeslevelezőlap-gyűjtők Egyesülete 35 éve című könyvet.

A csitári hegyek alatt végre leesett a hó.

A Képeslevelezőlap-gyűjtők Retro Dalkörének fellépése is színesítette a találkozót. A tematikus tablókra rendezett képeslapok pedig augusztus végéig lesznek láthatóak a Berzsenyi könyvtár földszintjén.