Hírek

A strandszezonra befejeződtek az átalakítási munkák a szombathelyi termálfürdő területén

2024. július 12., 23:31

Tavasszal kezdődtek, a strandszezonra pedig befejeződtek az átalakítási munkák a szombathelyi termálfürdő területén. A beruházás részeként átköltöztették a strandröplabda-pályát és új helyszínen üzemel a büfé is.

A strandszezonra befejeződtek az átalakítási munkák a szombathelyi termálfürdő területén

Korszerű, minden igény kielégítő strandröplabda-pálya várja ismét a családokat a szombathelyi termálfürdőben. Az áthelyezésre azért volt szükség, mert a Vasivíz Zrt. lépéskényszerbe került az ágazati bizonytalanság és energiaválság miatt: értékesítettek a fürdő területéből egy hektárt, ami a pályát és a kiszolgáló létesítményt is érintette. A strandröplabdázók ezentúl 50 méterrel odébb, kiváló minőségű homokborításon sportolhatnak, továbbá a kényelem érdekében ivókutat és zuhanyzót is kialakítottak a pálya közelében. A Sportirodával együttműködve már idén nyáron több fordulós bajnokság lebonyolítását tervezik, amire már lehet jelentkezni.

Dömötör Gábor - műszakvezető, Vasivíz Zrt.
- Megtörtént már a verseny kiírás is, amit megkapunk a Sportiskola illetve a Sportiroda szakmai felügyeletével történik a verseny szervezés, az Ő szakembereik tartják karban a pályát is. S természetesen a versenyt is ők írják ki, ők működnek közre. Hasonlóan az elmúlt évekhez minden versenyt, minden bajnokságot szeretnének megrendezni, addig pedig napközben a vendégek rendelkezésére áll főként most ugye nagyon sok táboros diákunk van - ők igénybe veszik.

Elkészült a büfé is, amely szintén új helyszínre, az uszoda aulájába költözött. 

Dömötör Gábor - műszakvezető, Vasivíz Zrt.
- Kialakításra került egy új büfé is, amit a termálfürdő kiszolgálása érdekében az üzemeltető áthelyezett a benti régi helyéről a most látható, a nagyon szépen kialakított helyre, ahol a szokásos strandételekkel várják a kedves vendégeket és nagyon szép kis előteret is kialakítottak mellette. 

A beruházás része még az öltözők megújítása is, amely várhatóan szeptemberre készül el. A nyári szezonban a vízilabda csarnok öltözőit használhatják a strandolók.