Hírek

Döntetlenre hozta a találkozót hazai pályán az SZKKA a Vasas ellen

2024. október 14., 16:30

Négygólos hátrányból állt fel és fordított, majd döntetlenre hozta a találkozót hazai pályán az SZKKA a Vasas ellen. A szombathelyi közönség vastapssal jutalmazta a csapatot a végletekig kiélezett derbin.

Döntetlenre hozta a találkozót hazai pályán az SZKKA a Vasas ellen

Kiválóan kezdte a szezont az SZKKA, a szombathelyi lányok győzelemmel mutatkoztak be a Dunaújváros, a Békéscsaba és a Kisvárda ellen, majd jött egy vereség a nemzetközi porondon is érdekelt Debrecentől. Szombaton a Vasas vendégeskedett a Haladás Sportkomplexumban. A kiemelt mérkőzésre telt ház volt kíváncsi. Nem kezdte jól a derbit a hazai együttes, elkapkodott támadások és puha védekezés jellemezte a játékát. A Vasas jól bontotta meg a vasi falat és könnyedén tartotta a 3-4 gólos előnyt. Bo Ruudgard Olsen időkérését követően erőre kapott az SZKKA, és Pődör valamint Kazai vezérletével fokozatosan ledolgozta hátrányát. A második félidő elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, minden Vasas gólra jött szombathelyi válasz. A 41. percben - a mérkőzésen először - a vezetést is sikerült átvenni. A fővárosi együttes hatalmas hajrába kezdett, de úgy tűnt, hogy a vasi csapat akarata érvényesül. Azonban elég volt két eltékozolt lehetőség és az utolsó két percnek már kétgólos hátrányból futott neki az SZKKA. Hatalmas lelkesedéssel a Pődör-testvérek egy-egy találatának köszönhetően az utolsó másodpercben alakult ki a 30-30-as végeredmény. A szombathelyiek így megőrizték hazai veretlenségüket.

 

Kazai Anita - játékos, SZKKA
- Egyik szemem sír, a másik meg nevet. Örülök annak, hogy az egy pont a miénk, mert azért a vége nem volt olyan 100 %-ig biztos, hogy akár azt az egyet megtartjuk. A másik szemem pedig sír, mivel a kezünkben kellett volna tartani azt az egy pontot, mert itthon szeretnénk tényleg erősek lenni és mind a két pontot itthon tartani. Ez ma nem sikerült, azt gondolom, hogy olyan apróságokon mentek el, amiket megbeszéltünk. Ezeket nyilván ki tudjuk javítani, képesek vagyunk rá, hogy ezeket a hibákat kiküszöböljük. Nem kell szerintem olyan nagyon-nagyon leszegett fejjel hazamennünk, haza kullogni, mert a munka bennünk van.

 

Bravúros pontmentésének köszönhetően az SZKKA továbbra is szárnyal az osztályváltást követően. A 100 %-os Győr, Ferencváros és Esztergom mögött az előkelő negyedik helyről várhatja a folytatást. A 6. fordulóban újabb rangadó következik: a szombathelyiek Eszergomban vendégszerepelnek vasárnap 16 órától.