Hírek

Három versenyszámban mérték össze tudásukat mindazok, akik kilátogattak a Tófürdőre

2024. július 12., 23:21

Három versenyszámban mérték össze tudásukat mindazok, akik a legutóbbi hétvégén kilátogattak a Tófürdőre és részt vettek a strandsport napok állomásán. A matrac mellett előkerült a labda is, hogy teqballban és célbalövésben is eldőljön, hogy ki a bajnok.

Három versenyszámban mérték össze tudásukat mindazok, akik kilátogattak a Tófürdőre

Az aktív kikapcsolódás és a vízparti szórakozás az egészséges életmódra való felhívás jegyében telik hétről-hétre a szombathelyi Tófürdőn. A Sport és Ifjúsági Iroda és a Városi Diáksport Bizottság összefogásából valósult meg idén is a Nyári Strandsport Napok. Július első hétvégéjén rendkívül színes programmal készültek Varga Jenőék. A rekkenő hőségben nagy igény volt a vizes játékokra, ennek első állomása a matracon való evezés volt. A jó technika megválasztása kulcsfontosságú volt, hiszen értékes másodperceket lehetett nyerni vagy veszíteni, ami az éremért zajló versenyben döntő tényezőnek bizonyult. Főként a gyerekek körében volt népszerű ez a vetélkedő, de felnőttek is próbára tették magukat. Nem hiányozhattak a kínálatból a labdás versenyek sem. Idén először a célbarúgás került terítékre. Nemenként és kategóriánként keresték a szervezők a legpontosabb mesterlövészeket. Nagy koncentrációt igényelt, hogy minél kevesebb kísérletből találjanak a hálóba. Ez a versenyszám a hölgyek körében aratott sikert. A játéknap utolsó állomásaként előkerült a teqball asztal is, ahol rögtönzött bemutató előzte meg a versengést. A szervezők ügyeltek arra, hogy könnyített szabályrendszerrel rukkoljanak ki, hiszen a szövetség iránymutatása alapján a legfiatalabbak számára komolyabb nehézséget okozna a kétérintős játék. Ennek a döntésnek eredményeként nagy sikert aratott ez a versenyszám is a résztvevők körében. 
Az előttünk álló hétvégén folytatódik a strandsport napok sorozat: szombaton és vasárnap a labdasportok kedvelői örülhetnek. Először az egyéni, a hét utolsó napján pedig a párosok mérik össze tudásukat a teqball asztal mellett.