Hírek

Húsvéti hangulatú élménynapot tartottak a Vásárcsarnokban

2025. április 07., 16:30

Húsvéti hangulatú élménynapot tartottak szombaton a Vásárcsarnokban. Többféle sonkát, kalácsot és tojást lehetett kóstolni. A program keretében köszöntötték azokat a termelőket, akik évtizedek óta közösségformáló szerepet töltenek be a piac életében.

Húsvéti hangulatú élménynapot tartottak a Vásárcsarnokban

Zsúfolásig megtelt a Vásárcsarnok szombaton délelőtt: sonka kóstolásra invitálták a piacozókat.

Balogh Tibor
Én mindig itt vagyok a hétvégén a piacon, én a piacot soha nem hagyom ki, nagyon szeretem a finomságokat, a termelőket, a kecskesajtost, most a sonkákat végigkóstoltam, egyik finomabb volt mint a másik megmondom őszintén, jó volt kijönni, meg az egésznek a hangulata. Ami nekem a legjobban tetszik, az a zongora. Hangulata van, kijövök - mindig jó kedvem van, én optimista ember vagyok - , de itt még földobódok egy picit, és most még finomságok is voltak, a kalács is finom volt, gondoskodtak még arról is, hogy torma is legyen, mert azért a sonka az tormával az igazi.

A Vásárcsarnok idén 50 éves, a születésnap alkalmából egész évben tematikus élménynapokat szerveznek. Céljuk, hogy a vásárlók közelebbről is megismerjék a piaci árusokat.

Polákovics Marietta - igazgató, Szombathelyi Vásárcsarnok
“Az 50 éves jubileumi évünk alkalmával szeretnénk termékkörönként, tevékenységi körönként kiemelni az évtizedek óta nálunk árusító bérlőket, ezért egész év folyamán különböző élménynapokat szervezünk ezekre a termékkörökre építve. A mai nap sonka kóstolót tartunk, amikor a húsos üzleteinket szeretnénk egy kicsit népszerűsíteni, és a vásárlók elé a friss, minőségi, hagyományos eljárással készült sonkákat kiemelni.”

A sonka tradicionális húsvéti étel, és nincs jobb annál, mikor ez helyi termelőktől, kisüzemektől, a hagyományos receptúrák és gondos kézműves munka eredményeként kerül az asztalunkra - fogalmazott üdvözlő beszédében Kelemen Krisztián, a körzet képviselője. A programon köszöntötték azokat a termelőket, akik a hosszú évtizedek óta jelen vannak a Vásárcsarnokban, és közösségformáló szerepet töltenek be. Közben az asztalokon különböző sonkákat, kalácsot és tojást is lehetett kóstolni. A termelők arra törekednek, hogy a vásárlók jó áron, minőségi húst tudjanak az ünnepi asztalra tenni.

Béri Judit - ügyvezető, Jánosháza Hús Kft.
“Az idei évben nem változtattunk árat, a piaci kereslet-kínálathoz igazítottuk, hogy a vásárlóinknak is a kedvében járjunk így a húsvéti időszakban és ne kelljen még jobban a pénztárcába nyúlni azért, hogy egy finom, ízletes sonka kerülhessen mindenkinek az asztalára.”

Németh Zsolt - kereskedelmi igazgató, Babati és Társa Kft.
“A fogyasztói szokások átalakultak az elmúlt időszakban, és amire mi a hangsúlyt helyezzük, az az eredetigazolás és nyomonkövetés. Arra helyezzük a hangsúlyt, hogy az integráció teljes vertikumát a földtől az asztalig megpróbáljuk kontrollálni és teljes egészében azt a biztonságot, azt a higiéniát kínáljuk a fogyasztóknak amit ma 2025-ben a vásárlók elvárnak tőlünk.”

A jubileumi programsorozat nagycsütörtökön húsvétváróval folytatódik, anyák napját megelőzően pedig virágos élménynapot tartanak majd a Vásárcsarnokban.