Hírek

Idén újra felállították a sátrat, így télen is lehet teniszezni a sportligeti pályákon

2024. október 18., 16:30

Többéves szünet után idén újra felállították a sátrat, így télen is lehet teniszezni a sportligeti pályákon. A leghidegebb hónapokban fedett helyen hódolhatnak sportszenvedélyüknek a lelkes amatőrök.

Idén újra felállították a sátrat, így télen is lehet teniszezni a sportligeti pályákon

Gondos előkészületek követően, összefogással és támogatók közreműködésével újra lehet a téli időszakban teniszezni. Legutóbb a 2010-es évek derekán magasodott sátor a sportligetben, amely biztosította az egyesületek utánpótlás-edzését valamint a felnőttek számára a szabadidős tevékenységet. A Haladás VSE szakosztálya a COVID-időszakban nem állíthatott sátrat, mert az egészségügyi előírások nem engedték.

Bokor Zsolt - sportigazgató, Haladás VSE
- Igazából minden szakosztályunk nagyon fontos a Haladásnál, de sok-sok éve a tenisz egy nagyon mostoha időszakát éli itt Szombathelyen, mivel ez a téli időszak semelyik klubba nem volt megoldott. Úgyhogy szerencsére egy vezetőváltás a szakosztályban - a Mayer úrék úgy gondolták, hogy ennek az élére állnak és valójában nekik elsősorban nagyon nagy köszönet, mert úgy gondolták, hogy ezt elkezdik és végigviszik. Mi pedig nagyon örömtelien támogattuk a Haladás vezetése ezt. Nyilván a sportiskolától a városvezetésig mindenki pozitívan állt ehhez hozzá és nagyon szépen köszönjük ezt mindenkinek.

Az időjárási viszonyok és a létesítménybeni hiányosságok miatt sokáig csak fél évre korlátozódott a szabad téri tenisz oktatás, majd teremben folytatódott a munka. Az új szakosztályvezető és az edzők is szerették volna, ha télen sem kell leállni a gyerekek képzésével.

Mayer László - szakosztályvezető, Haladás VSE
- Mi összességében négy hónapja vagyunk itt pozícióban és négy hónapja kezdtük ezt az egész munkát - társammal az Istvánnal - és rengeteg mindent tettünk ezalatt a négy hónap alatt. Az első ötletünk rögtön az volt, hogy a téli szezont azt oldjuk meg, hogy ne kelljen megállítani az edzéseket, s ne kelljen terembe vonulni vagy esetleg abbahagyni a munkát. Úgyhogy rögtön akkor elkezdtük már tervezni a sátor építését. Nagyon sokan segítettek, tehát hála az istennek nagyon sok embertől kapok segítséget. Kisebb-nagyobb segítséggel jönnek - idegenek, barátok, olyan emberek, akiket nem is vártam.

A korszerű sátor szerda óta áll. Az eszközök beszerzése, a zsilipkapu korszerűsítése és a mobilcsarnok felállítása támogatók nélkül nem valósulhatott volna meg. A modern világítástechnikával ellátott csarnokban három pályán készülhetnek a Haladás VSE teniszezői, és edzhetnek a sportág amatőrjei.