Hírek

Ismét birtokba vették a tekézők a VAOSZ-csarnokot

2024. július 12., 23:27

Közel két hónapos felújítási munkálatok befejezésével ismét birtokba vették a tekézők a VAOSZ-csarnokot. A beruházásnak köszönhetően megújultak a pályák, a számítógépes rendszerek és a kiszolgáló eszközök is. A minősítő eljárást követően pedig nyári kupával várja az érdeklődőket a Vasi Tekesport Alapítvány.

Ismét birtokba vették a tekézők a VAOSZ-csarnokot

Épül, szépül a VAOSZ-csarnok amióta a szombathelyi önkormányzat együttműködési megállapodást kötött a Vasi Tekesport Alapítvánnyal. Cserélték a nyílászárókat, felújították az öltözőket, aztán a tető szigetelését követően a mérkőzések lebonyolításának korszerűsítése következett. A városi és városkörnyéki pontvadászatok mellett nemzeti bajnoki fordulóknak is otthont adott a létesítmény.
Két hónapos munkálatoknak eredményeként nemzetközi minősítésű pályát vehettek birtokba a tekézők, akiknek versengését új bábuk és számítógépes rendszer is megkönnyíti.

Hegyi Gábor - kuratóriumi elnök, Vasi Tekesport Alapítvány
- A munka zöme az elkészült, ami sok pénzt vitt magával. Itt voltak a héten minősíteni a pályát - kettő kisebb hibát találtak, de azt javítandó, át kell küldenünk a képet róla, hogy ki van javítva. A nagy munkálatokkal végeztünk, versenyre alkalmas a pálya, a környezeten van még egy pici javítanivaló burkolás, egy kis rendrakás, még itt-ott festés stb... 

A ráncfelvarrást követően nyári kupával kedveskedtek a szervezők a tekézőknek. Hogy mennyire ki voltak éhezve a résztvevők, azt jól mutatja, hogy 15 csapat adta le a nevezését a hét hetes erőpróbára. 

Hegyi Gábor - kuratóriumi elnök, Vasi Tekesport Alapítvány
- Nagyon ki voltak éhezve, mert    ugye tudjuk, hogy aki bajnokságban játszott és sűrűn jöttek edzeni is. Alig várták már, hogy jöhessenek játszani. Ráadásul a városi bajnokságban száz dobás van, azt kettő pályán teljesítik, itt most 120-at dobásra írtuk ki. Hadd szokják a másik pályát is és ne csak mindig ugyanoda menjenek. 

Több együttes cserejátékosokat is nevezett, így csaknem százan bizonyíthatnak a kupasorozat során. Ezzel a versennyel többen már a nyár végi, nemzetközi Savaria Kupára hangolnak, amelyet a hagyományoknak megfelelően a Savaria Karnevállal egyidőben rendeznek meg.