Hírek

Kábítószer-kereskedő bandát füleltek le a vasi rendőrök

2024. október 11., 16:30

Kábítószer-kereskedő bandát füleltek le a vasi rendőrök. Egy 35 éves vépi férfit vettek őrizetbe, és további öt személyt gyanúsítanak, akik jellemzően Szombathelyen terjesztették a drogot. A lefoglalt áru feketepiaci értéke mintegy hatmillió forint.

Kábítószer-kereskedő bandát füleltek le a vasi rendőrök

A vasi rendőr-főkapitányság és a sárvári rendőrkapitányság munkatársai a TEK-kel közös akció keretében elfogtak és gyanúsítottként hallgattak ki egy 35 éves vépi férfit, aki megalapozottan gyanúsítható kábítószer-kereskedelemmel.

Tóth László - , osztályvezető, Bűnügyi Osztály, VVMRFK
"A férfi lakásán, illetve Szombathelyen bérelt garázsában tartott kutatás során lefoglalásra került közel 1300 gramm, műanyag tasakban tárolt, fehér por állagú kábítószergyanús anyag, különböző tabletták 60 gr mennyiségben, és 600 gr-nyi zöld növényi törmelék."

Igazságügyi vegyész szakértők megállapították, hogy a fehér por amfetamint tartalmaz. Tiszta hatóanyagtartalmát még vizsgálják, ettől is függ az elkövető büntetése.

Tóth László - , osztályvezető, Bűnügyi Osztály, VVMRFK
"Amennyiben a hatóanyagtartalom eléri a csekély mennyiség felső határát, a jelenlegi 2-8 évig terjedő szabadságvesztés helyett a gyanúsított büntetési tétele 5-20 évig terjedő szabadságvesztéssel vagy életfogytig is büntethető, További 5 személyt hallgattunk ki gyanúsítottként, akiket szintén kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítunk, ők jellemzően 18-24 év közötti fiatalok."

A férfit őrizetbe vették, letartóztatását a járásbíróság el is rendelte, társai szabadlábon védekeznek. A drogon kívül porciózáshoz használt eszközöket, műanyag tasakokat, mérlegeket, továbbá másfél millió forint készpénzt, viperát és boxert is lefoglaltak. A nagyjából ezer adag kábítószer feketepiaci értéke 6 millió forint. A vásárlói, fogyasztói hálózat felderítése folyamatban van. Vas vármegye közepesen fertőzött droggal, ez a fogás kivételesen nagynak számít.