Hírek

Kétnapos CAC kutyakiállítást szerveztek Vasszécsenyben

2024. október 14., 16:30

Kétnapos CAC kutyakiállítást szerveztek Vasszécsenyben a 2016-ban elhunyt nemzetközi küllembíró, Gellén Tibor emlékére. Közel 700 kutya vett részt a jó hangulatú megmérettetésen mind a tíz fajtacsoportban. A bevételt Szombathely új kutyaiskolájának fejlesztésére fordítják.

Kétnapos CAC kutyakiállítást szerveztek Vasszécsenyben

Megtelt kutyásokkal a vasszécsenyi Ó-Ebergényi kastély parkja a hétvégén. Szép, napsütéses időben rendezték meg a Gellén Tibor Memorial CAC kutyakiállítást. A névadó elismert nemzetközi küllembíró volt, a szombathelyi kutyás élet meghatározó alakja - előtte tisztelegtek a kétnapos rendezvénnyel.

Varga Gábor - elnök, Pannon Kutyasport Egyesület
"Tibor a 2016-os luxemburgi kiállításon vesztette életét a ringben, bírálat közben. Úgy gondoltuk, az ő életútja megérdemel egy méltó megemlékezést, ezért a szombathelyi, Szombathely környéki kiállításokat Gellén Tibor emlékére fogjuk mindig megrendezni, szerencsére a család ehhez hozzájárulását adta."

"Kellően feszes törzs."

700 kutyát bíráltak mind a tíz fajtacsoportban, nemzetközi küllembírók választották ki a legszebbeket. Vizsgálták a kutya temperamentumát, testfelépítését, izomzatát, fogazatát, szőrzetét. A papillonok kategóriájában hét kutyus mérkőzött meg, zalaegerszegi győzelem született.

Mizsók Mónika
"Ő egy 22 hónapos papillon, ezen kívül van egy 6 hónapos, ő is papillon. Ő kölyök osztályban jött. Mindkettő megnyerte az osztályt, Denis fajtagyőztes lett, meg is kaptuk érte a szép rozettet, nagyon boldog vagyok!"

Ma már egyre több a hazai rendezésű kiállítás, ezért jobban eloszlik a nevezők száma. A vasszécsenyi rendezvény népszerűsége azonban töretlen, az ebtenyésztők és kutyatulajdonosok is szívesen jönnek, az idei jelentkezés is kiemelkedőnek mondható. Sokak számára szinte életforma ez, csaknem minden hétvégén más-más kiállításra utaznak.

Kormos Nikolett
"Ők amerikai cocker spánielek, csokoládé színűek. Mennyi idősek? Két éves kan, ő pedig egy 9 hónapos szuka. Első versenyetek? A kannak nem, a szukának nem, illetve egyszer volt kiállítva kölyök osztályban, most meg 9 hónaposan fajtagyőztes címet ért el, ami elég jó eredmény."

Lovasi Ancsa
"Három és fél éves, két ország championja már, és egy hete az Európa kiállításon kitűnő minősítést szerzett. Igazi büszkeségünk. Ez a verseny hogy sikerült? Itt fajtagyőztes lett a Hugó."

A kiállítás bevételéből a Pannon Kutyasport Egyesület új kutyaiskoláját fejlesztik. A szombathelyi önkormányzattól kaptak ingyenes használatra egy 5200 m2-es területet.

Varga Gábor - elnök, Pannon Kutyasport Egyesület
"Ennek a területnek a rehabilitációja megtörtént, szép füves területünk van, az előző kiállítások bevételéből elkészült a kerítés, az idei bevételből egy raktár- és irodahelyiséget szeretnénk felépíteni, és onnantól kezdve a funkciónak megfelelően tud működni az új kutyaiskola is."

Az új kutyasulit a Zarkaházy-kastély és a Gyöngyös-patak közötti területen alakítják ki.