Hírek

Kiváló időjárás és jó hangulat várta a teniszezőket a Haladás VSE versenyén a Sportligetben

2024. július 11., 12:40

Kiváló időjárás és jó hangulat várta a teniszezőket a Haladás VSE versenyén a Sportligetben. A Gatya Kupát a sajátos szabályrendszer révén kiegyenlített erőviszonyok jellemezték, és a szervezők igyekeztek szorosabbá fűzni a sportbaráti kapcsolatokat is.

Kiváló időjárás és jó hangulat várta a teniszezőket a Haladás VSE versenyén a Sportligetben

A tavaszi versenyszezon végeztével sem maradtak program nélkül a tenisz szerelmesei. A Haladás VSE nyári erőfelmérőre várt - a kezdőktől a profikig - minden korosztályt. 

Májer László - szakosztályvezető, Haladás VSE
- Nem olyan régen kerültem a szakosztály élére, körülbelül egy jó erős hónappal ezelőtt. Azóta nekiálltunk itt gőzerővel szervezni a dolgokat és az első komoly versenyünk ez a Gatya kupa, amit egy balatoni tenisz szakosztálytól vettünk át - egy jó barátom szervezte ott először. S aztán most mi is elkezdtük ezt ilyen rendhagyó módon szervezni. Reméljük minden évben meg tudjuk majd tartani. Mindenkit várunk rá, amatőröket, profikat, félprofikat. A verseny pontozása úgy van kitalálva, hogy előnnyel indulnak az amatőrök az ügyesebbek ellen. Tehát egész kiegyenlített a mezőny, mindenki élvezi a játékot, mindenki megtalálja benne a számítását szerintem.

Izgalmas mérkőzések követték egymást a pályákon. Akadt olyan induló, aki teret engedett ellenfelének, mások viszont azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést, és mielőbb pontot szerettek volna tenni a találkozó végére. Korábbi versenyzők ezúttal új szerepben, szervezőként segédkeztek a kupa megvalósulásában.

Lancsák Károly - szervező
- Minden, ami új, ami ösztönöz és ami embereket, tömegeket fog vonzani, azt Én kedvelem és szeretem. S Májer Laci jóbarátom gondoltam miért ne segítsek ezzel. Én léptem egy csúnyát, félreléptem és annyira nem élveztem és azóta ez a sport abban le is merül, hogy főzük rájuk és talán ennyi részemről a sport.

A jó hangulatú rendezvény sikerén felbuzdulva hamarosan újabb versenyt bonyolíthatnak le a szervezők a Sportliget pályáin.