Hírek

Negyedik alkalommal szervezték meg az utcaművészeti napot

2024. július 16., 22:32

Negyedik alkalommal szervezték meg az utcaművészeti napot. A Kőszegi és a Széchenyi utcában, valamint az azokhoz kapcsolódó belső udvarokban és kapualjakban zenészek, képzőművészek és táncosok mutatkoztak be szombaton.

Negyedik alkalommal szervezték meg az utcaművészeti napot

Ágnes és Ákos Kistarcsáról érkezett Vas vármegyébe. A közelben üdülnek, az utcaművészeti nap pedig Szombathelyre csábította őket.

Kissné Kollár Ágnes, Kiss Ákos
“Felfedeztük, hogy van itt Szombathelyen ez az utcafesztivál, és belekapcsolódtunk, hogy milyen ez. Kipróbáljuk, és nagyon tetszett, mert nagyon sok féle helyszínen is láttuk ezt az egészet, és legalább bejártuk ezt a környéket, nagyon tetszett egyébként, tényleg. A hangulata, főleg ez, hogy ilyen klassz jazz zenészek is vannak.”

Az utcaművészeti napra idén is rengetegen voltak kíváncsiak, igazi mediterrán hangulat várta a vendégeket a belvárosban.

Szalai Lilian - festőművész
“Idén is nagyon nagy az érdeklődés erre az eseményre. Az elmúlt években is ugyanezt tapasztaltam, de idén is nagyon sok az érdeklődő, és nagyon jó az is, hogy különböző kézműves programokon is részt vehetnek a látogatók”

Képzőművészek mutatták be alkotásaikat a Széchenyi és a Kőszegi utcában. Az utcákhoz tartozó belső udvarokban és kapualjakban táncosok és zenészek mutatkoztak be.

Szebbnél szebb festményeket, kendőket, fonott táskákat és díszeket, valamint kézzel készített ékszereket lehetett megcsodálni. András fonalképeket készít. Alkotásaiban a vibráló színek dominálnak. A technikával 2011-ben, egy fesztiválon találkozott. 

Tóth András - alkotó
“Igazából annyi a lényege, hogy vannak ezek a szegek, ezek egy pontot jelölnek, és akkor a cérna vagy a fonal pedig ugye egy vonalként összeköti őket és így rajzolódik ki a minta.”

A látogatók az idei, a negyedik utcaművészeti napon workshopokon is részt vehettek.