Hírek

Tablóavató ünnepséget tartottak szerda délután a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban

2024. október 18., 08:32
Tablóavató ünnepséget tartottak szerda délután a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban. Az iskola főbejáratának közelében elhelyezett csoportképen az intézmény korábbi igazgatóinak portréja szerepel.
Tablóavató ünnepséget tartottak szerda délután a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban

00:04 - 00:16

“A trombita hangja harsog, ünnepi zeneszó zúgva száll”

A Kanizsai Dorottya Gimnázium kórusa vezette fel a megemlékezést. 9 név, 9 korszak, 9 személyiség - a KDG százéves történetének igazgatói előtt tisztelgett az iskola a szerdai tablóavató ünnepségen. Az emléktábla a jelenlegi igazgató, Merklin Ferenc ötlete volt.

09:35 - 10:07 - Merklin Ferenc - igazgató, Kanizsai Dorottya Gimnázium

“Miként a vándor, ha útjában egy kimagasló ponthoz, távolságjelölőhöz ér, meg-megáll, hogy visszapillantson a megtett útra, úgy járunk mi is. Úgy járunk mi is most a tablóavató kapcsán. Az iskolába lépve tisztelgünk a múlt előtt, erőt merítünk, jól fülelünk, meghalljuk, mit üzennek, majd továbbhaladva, a hagyományos értékek mentén a jelent és a jövőt építjük az új diákokkal.”

A Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatóhelyettese volt kanizsais diákként mondott ünnepi beszédet.

16:23 - 16:45 - Takácsné Pálhegyi Beáta - igazgatóhelyettes, Szombathelyi Tankerületi Központ

“Kívánom, hogy a Kanizsai Dorottya Gimnázium továbbra is olyan hely maradjon, ahol a diákok generációi megtalálják útjukat a tudás világában, és közben szeretettel gondolnak vissza iskolájukra. Egyszer pedig büszkén fogják talán vallani, mint ahogyan én most teszem: bennem mindig is kanizsais szív dobog!”

A kilenc igazgatót megjelenítő tablót Módos Tibor, az iskola előző igazgatója leplezte le. Az intézmény vezetőiről frissen összeállított ismertető már elérhető a gimnázium honlapján.