Hírek

Tokár János plébános megáldotta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat felújított szombathelyi központját

2024. október 10., 07:13

A magyarok nagyasszonyának ünnepén, október 8-án Tokár János plébános megáldotta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nyáron felújított szombathelyi központját. A szolgálat 1994-ben, éppen 30 éve költözött a Margaréta utcai épületbe.

Tokár János plébános megáldotta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat felújított szombathelyi központját

Kedden ünnepelte meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szombathelyi Csoportja, hogy sikeresen befejeződtek a Margaréta utcai központ felújítási munkái. 250 m2-nyi felületet kifestettek, megújították a vízvezetékeket és az elektromos hálózatot, megjavították a bútorokat. Sokan önkéntes munkában segítettek - éppen úgy, ahogyan a szeretetszolgálat is tevékenykedik.

Pető Zoltán
Aki tud, segítsen, én úgy gondolom, és ebben a közösségben elég sokan vannak, akik önzetlenül segítenek, és sajnos elég sok rászoruló van.

Pfeiffer Tibor
Időm, lehetőségem és kedvem is telett abban, hogy még szebbé tehessem, varázsolhassam ezt az épületet, és ezért a csöveket, az ajtótokokat, ajtólapokat, illetve egyéb ilyen tárgyi eszközöket, ami restaurálásra és megújításra szorult, azt Majának, aki a helyi csoportnak a vezetője, felajánlottam, hogy én ezt megcsinálom

A szeretetszolgálat szombathelyi vezetője, Asbóth Mária mindenkinek megköszönte az önzetlen segítséget.

Asbóth Mária - szombathelyi csoportvezető, Magyar Máltai Szeretetszolgálat
Rengeteg régi dolgot kellett átnézni, az elektronikai hulladékot.., egy fél termet megtöltöttek, és az a sok sok minden doboz, meg olyan, ami már.. nem tudtuk hasznát venni, csak gyűjtögettük, gyűjtögettük még fenn az emeleten, azoktól is meg kellett szabadulni. Iszonyú nagy munka volt, nagyon sokan segítettek. Nemcsak a belsősök, tehát akik itt tevékenykednek, vagyis önkéntesek meg a tagok, hanem külsősök is

Szalai Ferenc, a szeretetszolgálat nyugat-dunántúli régióvezetője ünnepi beszédében azt mondta, már 30 éve szeretet tölti be ezt a teret.

Szalai Ferenc - régióvezető, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyugat-Dunántúli Regionális Központ
Egy dologra lehet itt ráismerni: rátok és a belőletek áradó szeretetre. a többi az erősen megváltozott

Az ünnepség végén Tokár János atya, a Máltai Régió lelki vezetője megáldotta a központ megújított falait.

Tokár János plébános - Szent Erzsébet Ferences Plébánia
Lakjanak itt a békesség angyalai! Dicsőítsd meg Urunk szent nevedet bennünk!

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat szombathelyi központjában 45 önkéntes segíti a környékbeli rászorulókat hétről hétre. Rendszerint jogi- és rehabilitációs tanácsadással, beteglátogatással, házi segítségnyújtással, jótékonysági estek szervezésével, ruha- és tanszer adományokkal támogatják a nélkülözésben élőket.