Hírek

Új edzőpárossal futott neki az új bajnoki szezonnak a Szosi U13-as röplabda együttese

2024. október 18., 08:33

Megfiatalított kerettel és új edzőpárossal futott neki az új bajnoki szezonnak a Szombathelyi Sportiskola U13-as röplabda együttese, amely hétvégén a horvát iskola tornacsarnokában, hazai pályán fogadta az Ajka és a Sümeg csapatát. A vasi alakulat egy vereséggel és egy győzelemmel zárta a játéknapot.

Új edzőpárossal futott neki az új bajnoki szezonnak a Szosi U13-as röplabda együttese

Nyáron alaposan átalakult a Szombathelyi Sportiskola röplabda szakosztálya, amelyben több edző is nagyobb szerephez jut, és a gyerekek több csapatban és korosztályban bizonyíthatnak. Az U13-as korcsoportban három gárdát is indított az egyesület. A Marton Gabriella és Koller Domonkos edzők irányításával készülő B-csapat a harmadosztály A-csoportjában szerepel. A három együttes körmérkőzéses formában valamennyi helyszínen összeméri tudását az alapszakaszban. A SzoSI az Ajkával és a Sümeggel is kiélezett mérkőzéseket játszott.

Koller Domonkos - edző U13, Szombathelyi Sportiskola
- Leginkább az, hogy egyben tart a csapat, erős nyitásokkal és ezt, amit mondtam - a helyezett labdákkal - tehát ha odafigyelnek rá, átnézünk a túloldalra és az üres helyekre odarakosgatjuk nekik a rövid-, vagy éppen a hosszú labdákat, akkor szét lehet bontani egy kicsit a védekezésüket. Ezzel pontokat lehet szerezni könnyedén.

A Sümeg ellen kissé megszeppenve kezdtek a vasi lányok. Gyorsan időt is kellett kérnie a szombathelyi edzőpárosnak, hogy rendet tegyen a fejekben. Lassan és körülményesen építette akcióit a SzoSI, az első játszmában csak tisztes távolból üldözte ellenfelét. A 25-13-ra elveszített első felvonást követően megrázta magát a hazai együttes, és két kiélezett szett következett. Mindkét csapat keveset hibázott, és határozottan játszott, hol az egyik, hol a másik alakulat irányított. A hajrában a nagyobb rutin döntött a vendégek javára. A 3-0-ra elveszített első mérkőzést követően az Ajka ellen már koncentráltabban játszottak Koller Domonkos és Marton Gabriella tanítványai: 2-1-re megnyerték a találkozót és a második helyről várhatják a folytatást.