Hírek

Újabb Magyar Darts Liga fordulót rendeztek Szombathelyen

2021. június 11., 13:42

Negyven indulóval rajtolt el a verseny a Haladás Sportkomplexumban. A Szombathelyi Darts Club SE versenyzői remekeltek és repkedtek a magas kiszállók is. Az egyesület fiatalja, Dobos Dávid meghívót kapott az ifjúsági válogatottba.

 

Újabb Magyar Darts Liga fordulót rendeztek Szombathelyen

A 2021-es Magyar Darts Liga Nyugat-Dunántúli régiójának ötödik szombathelyi fordulóját rendezték csütörtök este a Haladás Sportkomplexumban. A szokásokhoz hűen ismét szép számban összegyűltek a környék legjobb dartsosai, összesen 40 indulóval rajtolt el a verseny. A rendező Szombathelyi Darts Club SE versenyzői bizakodva és jó formában várhatták a hazai fordulót, hiszen remek eredményeket értek el az utóbbi időben.

Csóka András - elnök, Szombathelyi Darts Club SE
“Most az utóbbi időben voltak szerencsére rendezések. A múlt héten Érden volt egy csapat Magyar Kupa és egy egyéni nemzeti forduló. Többen eljutottunk a 32-es főtáblára, hárman is 17. helyen végeztünk. A csapatfordulón a fiatalok a kilencedik helyen, az idősebbek a 17. helyen végeztek.”

A szombathelyi egyesület az utánpótlás-nevelésben is jeleskedik, aminek eredménye, hogy a klub fiataljai is egyre markánsabb eredményeket tudnak felmutatni. A szombathelyiek egyik legnagyobb reménysége a 17 éves Dobos Dávid, aki meghívót kapott a magyar ifjúsági válogatottba.

Dobos Dávid - versenyző, Szombathelyi Darts Club SE
“Mondhatni jó eredményeket sikerült elérnem az utóbbi időben, hiszen sikerült bekerülnöm az ifjúsági válogatottba. Játszottunk egy edzőmérkőzést az angol válogatott ellen és sikeresen legyőztük őket 34-33-as összesítéssel. Az Érd Openen sikerült egy ötödik helyet elérnem, illetve itt a ligákon sikerül néha jó helyezéseket elcsípnem.”

A nagyszerű hangulatú szombathelyi versenyen Dobos Dávid végül a második helyen zárt, Kozmor Józseftől kapott ki a döntőben. A tornán a kiváló színvonalú legek és meccsek mellett a dartsban lehetséges legnagyobb kiszállót is láthattunk, Kámán Lehelnek 170 pontról sikerült három nyíllal befejeznie a játszmát, amivel megnyerte a különdíjat.